GOG vann första guldet på 15 år

GOG firar guld. Foto: GOG Håndbold, https://www.facebook.com/pg/GOGsport/photos/

Det blivande mästarlaget vred sig ur Ålborg HB:s grepp och fick lyfta pokalen i bortahall. GOF agerade samspelt och profilstarkt, ändå hamnade Jerry Tollbring i fokus med åtta mål i den avgörande finalen.

Det blev bara två matcher som korade Danmarks bästa lag. Fler hade måhända blivit för mycket med den oavlåtliga spänning som präglade GOG och Ålborgs maxprestation över 120 minuter.

Ålborg låg på plus efter att ha vunnit en pinne på bortaplan i den första finalen. Med en dryg kvart kvar i Gigantium låg ännu en titel inom med tre och nästan fyra bollars hemmaledning.

GOG ville annorlunda och prickade in kvitteringen efter 54 minuter. Gästerna ledde också med 27–25 och fick ändå släppa till ett försök från Ålborg att nå likaläge i det sista anfallet. Bollen försvann ut över sidlinjen och GOG kunde plocka fram guldhattarna så snart det stora jublet lagt sig bland spelare och supportrar.

Tollbrings åtta mål, bland annat 25–26 var en viktig ingrediens i den viktiga matchen, precis som under hela säsongen. Succéövergången slutade med 266 fullträffar bara i liga och slutspel i Fyn-lagets regi.

Mathias Gidsel var ytterligare en faktor för förstaplatsen. Korsbandet av mitt under säsongren hotade att spoliera niometarens avslutning med GOG, men Gidsel kom tillbaka med besked under semifinal och final.

– 15 år…ååh. Att se hur många som har stöttat oss under15 år. Det här är för dem, klubben och fansen, fick han fram i TV2:s mikrofon efter slutsignalen.

Ålborg försökte med en oväntad comeback från Lukas Sandell i söndagsmatchen men nådde inte hela vägen fram och guldsviten tog stopp efter tre år.

GOG säkrade också en CL-biljett till hösten medan Ålborgs deltagande i mästarligan är upp till EHF och ett eventuellt wild card.

Ålborg–GOG 26–27 (16–13)
Ålborg: Lukas Sandell 3, Felix Claar 2, Jesper Nielsen 1; GOG: Jerry Tollbring 8.