GOG sparkar nyanställda tränaren

Tobias Thulin, GOG. Foto: GOG Håndbold: https://www.gog.dk

GOG Håndbold meddelade idag att klubben valt att avsluta samarbetet med tränaren Ian Marko Fog med omedelbar verkan.

Ian Marko Fog anställdes den 14 juli 2023 och tog över tränarrollen efter Nicolej Krickau, som flyttade till tyska SG Flensburg-Handewitt. GOG väljer nu att sparka den nyanställda huvudtränaren, bara några matcher in på den nya säsongen.

I ett pressmeddelande uppger GOG att beslutet grundar sig i ”oenigheter om den sportsliga riktningen och önskan om en annan struktur i vardagen i klubben, och att det naturligtvis inte handlar om resultaten”.

– Det råder ingen tvekan om att det är en utveckling som vi helst hade velat undvika, men vi har noggrant övervägt saken och bedömt att det var nödvändigt att agera nu. Det är det bästa för laget och klubben, och det är ett beslut som jag, tillsammans med styrelsen, tar fullt ansvar för, säger direktören Kasper Jørgensen till GOGs hemsida.

Vem tar över efter Ian Marko Fog?

Tränarrollen övertas av assisterande tränaren Mikkel Voigt tillsammans med Thomas Brandt Nyegaard resten av säsongen. Kasper Jørgensen kommer också vara en del av det nya tränarteamet.

– Det är inte optimalt att byta tränare mitt i säsongen, men det är en konstellation vi har förtroende för både sportsligt och ledningsmässigt, och den ger oss tid att hitta rätt tränare för GOG från sommaren 2024, säger Jørgensen till GOGs hemsida.

Vad sparkandet av Ian Marko Fog innebär för Tobias Thulin, Anton Lindskog och Linus Persson återstår att se.

LÄNK: GOG opsiger samarbejdet med træner