Första bronsmatchen väntar i Danmark

Lukas Karlsson. Foto: Ribe-Esbjerg

I Danmark är det upplägget först till två segrar som gäller i kampen om bronspengen. Ikväll spelas den första då Bjerringbro-Silkeborg tar emot Ribe-Esbjerg på hemmaplan. 

De båda lagen har redan mött varandra flera gånger under säsongen och bör därför känna varandra rätt väl. Bjerringbro-Silkeborg har vunnit tre av fyra matcher så här långt och lagets mittsexa Kristian Ørsted har klart för sig vad man behöver göra för att vinna igen.

– Vi måste få igång vårt anfallsspel, det var inte bra i vår senaste match mot Ålborg. Ribe-Esbjerg har dessutom ett otroligt bra försvarsspel och så är Sören Haagen i målet i något av sitt livs form. Samtidigt måste vi ha bra koll på Jacob Holm och se till att vi sänker tempot i deras anfallsspel, säger Ørsted till klubbens hemsida.

Klart är att den största pressen ligger på hemmalaget då man som regerande mästarlag inte är helt nöjt med att ”bara” spela om bronsen. För Ribe-Esbjerg har säsongen varit en stor succé och man borde rimligtvis kunna gå in mer avslappnat till det här mötet. Kanske blir Lukas Karlsson en avgörande faktor i matchen.

Matchen ikväll startar 19:30 och sänds på danska TV 2 Sport.