Emil Hansson klar för Mors-Thy

Emil Hansson. Foto: Mors-Thy HB.

För ett par veckor sedan stod det klart att Emil Hansson förbereder en flytt till Danmark. Nu vet vi mer, Mors-Thy presenterar Ystadspelaren till nästa säsong.

– Jag är glad över att Mors-Thy har tittat åt mitt håll och att Jonas Wille gärna vill ha mig i klubben, säger Hansson till klubbens hemsida.

Niometaren har Ystads IF som moderklubb och flera goda säsonger i Handbollsligan i bagaget. Med IFK Kristianstad fick 23-åringen erfarenhet i Champions League och IFK Ystad ordnade en roll som väl motiverad och säker skytt sedan november 2019.

Nästa steg blir Mors-Thy, som bland annat fungerat som språngbräda för Marcus Dahlin. Tidigare Skövebekantingen Jonas Wille lär ha bättre blick för Hanssons kapacitet än en genomsnittlig dansk ligatränare.

— Jag har hört bra saker om Wille och vet att han är bra på att utveckla spelare, det är ett stort plus för mig, säger Hansson till klubbens hemsida.

Mors-Thy förvaltar hans kompetens i två år, från juli 2021.

– För mig är Mors-Thy Håndbold ett slutspelslag, som kämpa och spelar med stort hjärta precis som jag själv gör, säger Hansson till klubbsajten.

Länk: Mors-Thy Håndbold henter svensk bagspiller