Ekonomisk kris i Kolding tvingar ”Tubbi” att lämna

Ulf Sivertsson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Att det råder ekonomisk kris i KIF Kolding är knappast någon nyhet. Men nu skriver TV2 Sport att klubben tvingas entlediga huvudtränaren Ulf ”Tubbi”Sivertsson – allt för att spara pengar. 

Ersätter Sivertsson gör hans assisterande tränare Andreas Toudahl, det står klart efter att klubben bekräftat TV2 Sports uppgifter. Den ekonomiska situationen i Danmarks mest framgångsrika herrklubb genom tiderna är minst sagt oroande. Nu känner sig klubben tvingad att spara in ”Tubbis” lön och därför blir det Toudahl som tar över.

– Det är korrekt. Vi har tyvärr, men med full förståelse från Ulf, tvingas avbryta samarbetet från och med den 30 juni, säger styrelsens ordförande Brian Stein till TV2 Sport.

Ulf Sivertsson, som vid sin första sejour i klubben vann fem ligatitlar, återvände inför förra säsongen för att hjälpa klubben komma tillbaka till toppen. Ekonomin i klubben tillåter dock inte den tidigare guldtränaren att stanna längre och därför står ”Tubbi” alltså utan jobb från och med den 30 juni.

Klubben har sedan tidigare bett sina spelare om att gå ner 50 procent i lön under den här tuffa situationen, en situation som knappast har blivit enklare av coronavirusets påverkan.

Spelare som Mattias Thynell och Rickard Frisk har redan lämnat klubben. Kvar i Kolding bland de svenska spelarna är Andreas Flodman, Alexander Morsten och Fredrik Gustavsson.

LÄNK: KIF Kolding dropper cheftræneren – skal spare hans løn