Dubbelt svenskt i omgångens danska lag

Oskar Sunnefeldt, SönderjyskE Foto: SönderjyskE

Oskar Sunnefeldt har börjat varva upp och är en stor tillgång för Sønderjyske. I summeringen av den senaste omgången var niometaren bäst på sin position. Han  fick blågult sällskap av Alexander Morsten bland de allra främsta spelarna.

Morsten och KIF Kolding må ha haft en tung kväll när man inte förmådde rubba Fredericia HK och förlorade med uddamålet.

Statistiskt sett hade linjekämpen ingen överman. Efter att ha jobbat fram en straff, använt fyra avslut till lika många mål och snappat upp ett par bollar i försvarsposition bar det hela vägen in i omgångens lag för Morsten.

Det var andra gången för säsongen som mittsexan stack ut extra. Oskar Sunnefeldt bröt mark ännu tydligare med sin första individuella utmärkelse i 19:e omgången.

– Han var helt otroligt bra. Under de första månaderna av säsongen var han mycket stabil i försvaret och så pendlade han mycket offensivt. Vi visste att han behövde anpassa sig till den danska ligan.

— Nu har vi sett det på träning och i matcherna från mitten av november, det har varit riktigt många bra prestationer och lång tid mellan de dåliga, sade Sønderjyskes tränare Kasper Christensen till JydskeVestkysten om Sunnefeldts formlyft.

I den aktuella matchen gjorde den tidigare Sävehofspelaren hela skillnaden, tio mål när Århus besegrades med 35–25.