Danmark: Så slutade danska cupen

Tobias Thulin, GOG. Foto: © Lau Nielsen

Under helgen avgjordes Santander Cup i Danmark och nedan finner du en sammanfattning av semifinalerna, bronsmatchen och finalen:

Semifinal 1: GOG–Fredericia

GOG vann över Fredericia under lördagseftermiddagen efter enorm dramatik. Matchen avgjordes efter förlängning då den ordinarie matchen slutade 30–30. I den första halvlek såg dock Fredericia ut som ett lag som kunde överraska och ta platsen till finalen. Men GOG kom lugnt tillbaka in i matchen. Detta var till stor del tack vare Emil Madsen, som levererade en handbollsfest utöver det vanliga genom att göra svindlande 19 mål. Och ja, du läste rätt… 19 mål (!) GOG vann förlängningen och matchen slutade 34–31.

Slutresultat: 34–31 (14–17)

Semifinal 2: Bjerringbro-Silkeborg–Aalborg

Aalborg var nästa lag att knipa en plats till finalen. Även denna semifinalen avgjordes efter förlängning, då den ordinarie matchen slutade 24–24. Även om det fanns både nuvarande och före detta landslagsspelare i båda lagen, skonade de inte varandra på något sätt under semifinalen. Aalborg fick den bästa starten och kunde gå till pausvila med en fyramålsledning. Men Bjerringbro-Silkeborg kämpade sig tillbaka in i matchen och fick till slut kontakt, vilket ledde till förlängning. Även förlängningen var jämn och det var med drygt 30 sekunder kvar som Aalborg gick upp i en tvåmålsledning, som sedan kom att bli 31–28. Mikkel Hansen, med sina 13 mål, var en stor bidragande faktor till att Aalborg gick segrande ur mötet.

Slutresultat: 28–31 (8–12)

Bronsmatch: Fredericia–Bjerringbro-Silkeborg

Det var en oerhört jämn match om bronset mellan Fredericia och Bjerringbro-Silkeborg. Fredericia satt länge i förarsätet med en ledning med en till två bollar. Lagen följdes länge åt, men det var först i den andra halvleken som Bjerringbro-Silkeborg kunde kvittera. William Bogojevic var en stor bidragande faktor till att Bjerringbro-Silkeborg kunde vända matchen och till slut stå som segrare. Niometersspelaren stod för elva mål. Ludvig Hällback i Bjerringbro-Silkeborg och Anders Kragh Martinusen i Fredericia stod för sju mål vardera. Bjerringbro-Silkeborg vann bronsmatchen med udda målet, 32–31.

Slutresultat: 32–31 (14–13)
Fredericia: William Bogojevic 11, Ludvig Hallbäck 7.

Final: GOG–Aalborg

Semifinalerna var betydligt jämnare än finalen. GOG lyckades försvarar cuptiteln efter en övertygande insats och vann mot Aalborg. Finalen bjöd, liksom tidigare möten mellan lagen, på en hög spelkvalitet och intensivt tempo. Tobias Thulin inledde matchen bra och Aalborgs problem i offensiven och Thulins storspel fortsatte även in i andra halvlek. Under slutet av den första och början av den andra halvleken vände GOG 10–10 till 18–11, vilket praktiskt taget avgjorde finalen. Emil Madsen visade sitt register genom både mål och assist, och landade till slut på åtta fullträffar och Aaron Mensing var också bidragande med sina sju mål. Matchen slutade 32–25 och Tobias Thulin blev utsedd till matchens bästa spelare, efter 15 räddningar och en räddningsprocent på 37,5.

Slutresultat: 32–25 (13–10)
GOG: Linus Persson 3.
Aalborg: Jesper Nielsen 2.