Danmark: Karlsson mot Stenmalm ikväll

Philip Stenmalm. Foto: Mapsolutions/KIF Kolding København - www.kif.dk

Kvällen bjuder inte bara på Handbollsligan och SEHA League. I Danmark bjuds vi på ett intressant möte mellan Ribe-Esbjerg och Kolding, en match där två svenskar står i fokus.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Båda lagen har spelat tio matcher så här långt och framförallt Ribe-Esbjerg har haft det jobbigt. På de här tio matcherna har man endast lyckats vinna två, spelat två oavgjorda och förlorat sex stycken. Inte ett bra facit för ett lag som siktar högre upp i tabellen. RE ligger tolva i danska ligan vilket innebär nedflyttning.

Lukas Karlsson har dock, som vanligt, varit en av lagets bästa och viktigaste spelare. När Lukas Karlsson är bra brukar Ribe-Esbjerg vara bra.

Kolding har visserligen fått bygga om en del på grund av de ekonomiska problem som föreningen haft de senaste åren, men en sjundeplats är nog lite sämre än man räknat med. Fyra segrar, fyra förluster och två oavgjorda är facit så här långt. En som däremot spelat bra när han varit skadefri är Philip Stenmalm.

Den före detta Drott-spelaren har mycket att bevisa då han säkert vill ta sig tillbaka in i landslaget. På den förra samlingen var Philip Henningsson före vänsternian, men Stenmalm har gjort bra mästerskap förr och är säkert nära en plats till EM.

Kvällens match startar 18:30 och sänds på danska TV 2 Sport.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here