Danmark: Helt öppet efter två skrällsegrar

Philip Stenmalm. Foto: Mapsolutions/KIF Kolding København - www.kif.dk

Det är inte bara slutspelet här hemma i Sverige som är dramatiskt. På herrsidan i Danmark skrällvann såväl Kolding som TTH igår och nu ser det helt öppet ut kring vilka lag som går till semifinal.

ANNONS

Slutspelet i Danmark är som bekant uppbyggt med två grupper där de två bästa lagen i respektive grupp går vidare till semifinal. Eftersom Kolding besegrade GOG (33–32) och TTH besegrade Skjern (32–23) ser det nu helt öppet ut kring semifinalplatserna.

Kolding låg under med fyra mål i paus men kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och gick ikapp och förbi GOG. Philip Stenmalm gjorde två av målen för Kolding.

TTH krossade ett Skjern som haft en riktigt tung vecka med storförlust först mot Nantes och nu mot TTH. Markus Olsson gjorde två mål och var den enda av Skjerns svenskar som gjorde mål.

I grupp 1 leder Ålborg på sju poäng och där bakom jagar TTH och Skjern på sex poäng. I grupp 2 Har GOG sju, Bjerringbro-Silkeborg sex och Kolding fem poäng. Två omgångar återstår innan vi vet vilka lag som spelar semifinal.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here