Claus Uhrenholt och Ribe-Esbjerg ännu inte överens om nytt kontrakt

Foto: J Schlosser

Den danska klubben Ribe-Esbjerg valde i maj månad att avsluta samarbetet med tränaren och sportchefen Claus Uhrenholt, men meddelade i juni att man gärna fortsätter ytterligare ett år. Nu har dock kontraktsförhandlingarna mellan parterna avstannat. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter en fin säsong i grundserien slutade Ribe-Esbjerg på en sjundeplats i den danska högstaligan för herrar. Därefter blev det respass i slutspelet, där Skjern och Bjerringbro/Silkeborg var för svåra.

Efter säsongen meddelades att tränaren Claus Uhrenholt, som även fungerat som sportchef sedan två år tillbaka, skulle lämna klubben. Men det hela svängde i juni och då hette det plötsligt att Claus Uhrenholt skulle stanna ytterligare en säsong.

Nu verkar det dock som att kontraktsförhandlingarna ligger på is. Claus Uhrenholt berättar för danska TV2 Sport att det ännu inte finns någon signatur på ett nytt avtal, samtidigt som han passar på att lufta en del missnöje.

– Min uppfattning är att när man når riktigt fina resultat och ska förlänga kontraktet, så följer det i regel också med en löneförhöjning, säger Claus Uhrenholt till TV2 Sport.

– En sak är ju att man ska vara eniga om att man vill ha ytterligare ett år tillsammans, men man ska också vara eniga om vad det ska stå i kontraktet. Så länge man inte är det, så har man inget kontrakt.

Claus Uhrenholt är också besviken på att klubben först annonserade att man ville avsluta samarbetet och att de redan nästa månad ångrade sig, utan att förbättra villkoren i det kontrakt som erbjöds.

– Man kan ju inte komma den ena dagen och säga upp ett kontrakt och sedan komma tillbaka nästa månad och säga att man gärna vill fortsätta med samma villkor som innan. Det tycker jag är oseriöst. Det måste jag ärligt talat säga.

TV2 Sport har varit i kontakt med ordföranden Jens Kristensen, som dock valt att inte kommentera Chris Uhrenholts uttalanden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here