Cavar matchvinnare & succédebut för Bogojevic

Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Nu är danska ligan på herrsidan igång även den och premiärdagen bjöd på flera fina prestationer av svenska spelare. Josip Cavar blev matchvinnare när Sönderjyske skrällvann mot Skjern och såväl William Bogojevic som August Wiger stod för succédebuter.

För Josip Cavar är det andra säsongen i Sönderjyske. Den före detta Lugi-spelaren var vass redan under förra säsongen, men visade med eftertryck mot topptippade Skjern att han kommer att vara ännu bättre i år.

Sönderjyske gjorde en bra match som lag, men det var målvakten som stack ut i hemmalaget, som lyckades skrälla och vinna med 33–23. Cavar stannade på 38 i räddningsprocent efter 13 räddningar under matchen.

På annat håll gjorde William Bogojevic sin debut i den danska ligan när Bjerringbro-Silkeborg hade det oväntat tufft mot Fredericia. Det blev seger med 38–34, mycket tack vare sju mål på nio skott av den hårdskjutande vänsternian. En kanondebut med andra ord.

I onsdagens tredje match imponerade en tredje svensk, nämligen August Wiger. Även han gjorde sin första match i den danska ligan och det blev direkt tre mål och sex assist för mittnian när Århus förlorade mot Skanderborg.