Bra svenskskytte i danska träningsmatcher

Jonas Samuelsson. Foto: Viktor Ljungström

Träningsmatchandet är igång igen i Danmark. Både Ålborg och Sønderjyske hade svenska spelare i spetsen för målskyttet i lördagens uppgifter.

Jonas Samuelsson är nyförvärv hos Ålborg som har höga ambitioner och Champions League att se fram emot till hösten.

Mästarlaget startade sommarprogrammet utan att förta sig i en gemensam träning och senare speldag mot Vendsyssel från andraligan. Efter 2×25 minuter plus en extra kvart i aktion hade Ålborg gjort mer än dubbelt så många mål, 41–20 på tavlan.

Samuelsson på högerkanten svarade för åtta fullträffar och det var bra aktivitet bland de blågula aktörerna. Lukas Sandell stöttade med fyra mål, lika många som niometerskollegan Felix Claar fick till.

Sønderjyskes nya tränare Jan Pytlick fick uppleva ett nederlag i debuten. Marcus Dahlin kom dock undan med premiärplus tack vare fem mål från distans till 22–29 mot Skanderborg. Oskar Sunnefeldt hjälpte hemmalaget och nätade två gånger.

Totalt sett har Sønderjyske saker att ta tag i framåt.

– Jag tycker att vi spelar 25 bra minuter i försvaret, men vi såg också att det finns mycket jobba med i anfallen. Förutom att vi ska bli skärpa till avsluten blev det tydligt att vi måste göra varandra bra och därmed komma till bättre skottmöjligheter, sade Pytlick till klubbens hemsida.

Ålborg Håndbold–Elitesport Vendsyssel 41–20 (2×25+15 min.)
Sønderjyske–Skanderborg 22–29