Bogojevic & Sjöstrand bakom BSV-seger

Foto: Bjerringbro-Silkeborg

Aalborg imponerar stort i Champions League, men mot Bjerringbro-Silkeborg i ligan gick de bet. Anledningen? Johan Sjöstrands målvaktsspel och William Bogojevic och hans målfarlighet.

Aalborg har alltså vunnit fyra av fyra matcher så här långt i Champions League och varit lite av säsongens överraskning, även om det naturligtvis är tidigt. Men CL är en sak och att ladda om till spel i danska ligan är något annat.

Bortamatch mot Bjerringbro-Silkeborg är alltid tufft och de nyblivna landslagsspelarna Felix Claar (mållös) och Lukas Sandell (ett mål) hade det jobbigt. Jonas Samuelsson gjorde två mål på tre skott och var bäst av de svenska spelarna i Aalborg. Mikael Aggefors, även han uttagen i landslaget, gjorde en fin match men en annan målvakt var snäppet vassare.

Johan Sjöstrand räddade nämligen 16 av 41 skott vilket gjorde att han stannade på 39 i räddningsprocent. Dessutom fortsätter alltså William Bogojevic att imponera med sitt skytte. Vänsternian gjorde sex mål och BSV kunde ta en prestigeseger med 28–26.