Bekräftat: Johan Sjöstrand till Bjerringbro-Silkeborg

Johan Sjöstrand, MT Melsungen. Arkivbild. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

Medieuppgifterna började florera under fredagkvällen. Bjerringbro-Silkeborg var knappast nödbedda och kommunicerar nu värvningsnyheten – Johan Sjöstrand spelar i klubben nästa säsong med kontrakt över tre år.

Sjöstrand bryter sina tyska band efter bland annat fem säsonger i MT Melsungen, som drar nytta av keeperkvaliterna ända till vårkanten.

Trots allt är den danska ligan inte obekant för 32-åringen som tar med sig goda intryck på flytten.

– Alla i klubben visar tydligt att de mycket gärna vill ha mig som en del av laget och det känns riktigt bra. Jag har tidigare spelat i den danska ligan och jag tycker att den håller hög nivå, säger Sjöstrand till klubbens hemsida.

Målvakten gjorde ett år i Ålborg direkt efter OS-silvret 2012. Till BSV ansluter han under en proffsresa med många storklubbar på meritlistan.

– Johan Sjöstrand är en internationell toppmålvakt, som kommer att bidra till att hålla kvar Bjerringbro-Silkeborgs stabila position i toppen av dansk handboll. säger tränaren Peter Bredsdorff-Larsen till klubbens hemsida.

Bjerringbro-Silkeborg slutade fyra i slutspelet i våras. Säsongen dessförinnan spelade man Champions League som färsk silvermedaljör. Robert Arrhenius, Anders Hallberg och Fredrik Petersen tillhör Sjöstrands föregångare i BSV-tröjan.

Länk: Bjerringbro-Silkeborg henter ny målmand