Avgörande matcher för Kolding – då gör Alexander Morsten comeback

Alexander Morsten från tiden i Hammarby. Foto: Simon HastegŒård, Bildbyrå

Mittsexan Alexander Morsten har stått över spe med knäproblem den senaste månaden. Ett tag fruktades korsbandsskada för 25-åringen. När klubblaget KIF Kolding närmar sig ödesveckor med ligaspurt och kval kan Morsten vara tillbaka på planen, enligt Jydske Vestkysten.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Traditionslaget med flera blågula spelare på lönelistan har bekymmer med en lång skadelista och en hotande tabellplacering.

Sedan tidigare är Mattias Thynell indisponibel säsongen ut. Morstens skada förvärrade läget ytterligare med ökad press på den kvarvarande linjeveteranen Cyril Viudes.

Nästjumbon Kolding ligger placeringen ovanför nedflyttningsstrecket och har kvar att möta TTH Holstebro och Ålborg. Det mesta talar ändå för att traditionslaget håller emot TMS Ringsted i bottenstriden. Isåfall blir nästa steg kvalspel i gruppformat för att behålla platsen i den högsta serien.

– Det är han 100 procent klar för. Frågan är om han finns med mot Holstebro eller mot Ålborg, säger tränaren Lars Rasmussen till Jydske Vestkysten apropå Morstens rehabframsteg.

– Det går jättebra, dessutom snabbare än förväntat men vi kommer inte att ta onödiga risker. Han kommer att spela när vi och det medicinska teamet känner att nu har han varit med en bra stund och är redo för spel, fortsätter tränaren till tidningen.

Morsten har hittills satt dit 49 spelmål och elva straffar i den danska ligan.

Länk: Lyncomeback: KIF-streg er snart klar til at tage fat

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here