Anton Hellberg ledde Kolding till seger på upploppet

Anton Hellberg. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Anton Hellbergs inspirerade inhopp stöttade KIF Kolding till vinst över Lemvig-Thyborøn HB. Det var lika med en oerhört viktig tvåpoängare i den absoluta bottenstriden.

KIF Kolding kom till torsdagsmatchen i pressat läge, bara en seger på de elva första ligamatcherna. Nästjumbon Lemvig-Thyborøn hade samtidigt möjlighet till ett miniryck ovanför nedflyttningsstrecket vilket Kolding stoppade med hög kampmoral.

Oliver Norlyk skötte spelupplägget, Bjarke Christensen fick både skott- och straffmöjligheter och Hellberg dök upp i handlingen med tio minuter kvar. Lemvig-Thyborøn hade justerat sju måls underläge till fyra när Hellberg presenterade sig. Hälften räddningar var ett säkert recept för att avfärda bortalaget de sista tio minuterna och Kolding kunde sy ihop allt till 29–24. Ett efterlängtat styrkebesked av bottenlaget och en bra signal för Hellberg som bara haft halvannan vecka på sig att landa i sitt nya lag.

TTH Holstebro har oväntat tufft och ligger åtta när höstsäsongen går mot sitt slut. Fredericia HK som vann drabbningen med 27-24 har däremot det främsta jaktläget bakom den solklara ledaren Ålborg HB. Fem poäng skiljer mellan ettan och tvåan, Fredericia har ytterligare fem poäng ner till GOG på sjätte plats i skrivande stund.

Herreligaen 9 november
Fredericia HK–TTH Holstebro 27–24 (15–12)
KIF Kolding–Lemvig-Thyborøn 29–24 (13–9)