Anders Zachariassen går till GOG

Anders Zachariassen. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Anders Zachariassen från det danska landslaget och SG Flensburg-Handewitt vänder hemåt. Det är GOG som lockat stornamnet till sin satsning, meddelar klubben på sin hemsida.

En sak är att vara en förening som skickar iväg spelare till högre rankade ligor. GOG verkar också ha struktur och muskler för att göra det omvända, få kapacitetsspelare att se möjligheterna på Fyn snarare än att nöta på i utlandet.

Hannover-Burgdorfs nuvarande storskytt Morten Olsen finns redan på lönelistan för nästa säsong.

Under måndagen gjorde GOG också klart med mittsexan Anders Zachariassen. Trots ett år kvar på kontraktet med den tyska mästaren där han varit i sex säsonger spelar 28-åringen för en dansk klubb till hösten.

– GOG är ett lag i Danmark som befinner sig på den översta hyllan och är med i de europeiska turneringarna. Deras sätt att spela handboll tilltalat mig och jag ser det här som den perfekta möjligheten att infria en önskan om en större roll, sade han till klubbens hemsida.

Tränaren Nikolej Krickau var ytterst belåten över ett hugskott som gick hem.

– I många år har vi faktiskt frågat Anders om han inte skulle komma hem till Danmark. Det prövade vi igen helt apropå i mitten av januari och ett par dagar senare satt jag nere i Flensburg. Vi tog ett snack, sedan gick det rätt snabbt att bli eniga, säger han till TV2 Sport.

Bland GOG:s andra linjeval har Oscar Bergendahl kontrakt till 2021. Arnar Freyr Arnarsson slutför den pågående säsongen innan han tar sig till MT Melsungen.

Länk: Anders Zachariassen til GOG til sommer