Alfred Jönsson klar för Ribe-Esbjerg

Alfred Jönsson. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Danmarksproffset Alfred Jönsson hittar sin nästa klubb just i grannlandet. IFK Kristianstad-ryktet är borta från bordet när spelfördelare skrivit på för två säsonger i Ribe-Esbjerg HH.

Ribe-Esbjergs hemsida presenterar sin svenska tillgång, som dessutom uttalar sig i Sydsvenskan.

Jönsson hade växt färdigt i Handbollsligan när han lämnade Lugi HF för TSV Hannover-Burgdorf 2019. Han kom till Skjern HB två år senare, precis som i den tyska klubben har det varit både högt och lågt för 25-åringen i den gröna tröjan.

– De senaste åren har varit mycket upp och ner. Jag hade länge stora besvär med mitt knä, men pressade mig ändå att spela. Kanske framför allt för att det trots allt gick väldigt bra under förra säsongen. Men på våren blev det helt skit med knät och i somras opererade jag det till slut. Då var det så illa att jag knappt kunde gå, säger Jönsson till Sydsvenskan.

Niometaren har varit tillbaka på planen i dussintalet matcher för Skjern under säsongen. Nästa spelår väntar alltså Ribe-Esbjerg, för närvarande en konkurrent på slutspelsplats.

Framförallt hoppas Jönsson på en inspirerande arbetsbeskrivning.

– Mitt enda fokus i min nya klubb är att bli en hel handbollspelare. Jag känner att jag kan hantera försvarsspelet, men jag har inte fått möjlighet att visa det. Jag vill bevisa det så att jag får speltid både framåt och bakåt. Det är också viktigt att jag nu hamnar på ett ställe där jag trivs och får ut allt jag kan. Det behövs lite tur och hårt jobb, säger han till tidningen.