Ålborg slog ut Skjern i svenskmötet

I Danmark är hälften av semifinallagen på herrsidan på plats . Skjern HB skakade Ålborg HB för en kväll men det räckte inte då den regerande mästaren och TTH Holstebro fortsätter mot medaljmatcherna.

Båda lagen i onsdagens stora duell hade en svensk assistkung. Jesper Konradsson var förstås spindeln i nätet för Skjern, sex passningar betalade sig med mål i nästa sekvens. Samma utdelning satte Lukas Sandell i centrum för bortalagets attacker.

Allt i allt gjorde Skjern sitt yttersta med kniven på strupen. Hemmalaget gav inte upp hoppet trots hälften så många mål, 7–14 efter drygt 20 minuter utan slog tillbaka med kvittering efter dubbla tiden.

Skjern ledde dessutom med 28–25 men kunde aldrig knyta ihop säcken. När det tröt för de grönklädda fick istället Ålborg flyt mot slutet. Felix Claar forcerade in matchens sista mål och ordnade därmed uttåg för Skjern.

Rickard Frisk och TTH Holstebro vann onsdagens andra match. Med två omgångar kvar i slutspelsserien har Ålborg och Holstebro ointaglig marginal över strecket och får göra upp om förstaplatsen för att förströ sig innan semifinalerna drar igång.

På den andra halvan har GOG (7p) en tydlig ledning före Bjerringbro-Silkeborg (4p). Sønderjyske och KIF Kolding med två poäng var är piskade att vinna mer i de tre avslutande omgångarna för att ändra på rangordningen.

Skanderborg HB–TTH Holstebro 28–36 (14–17)
Skjern HB–Ålborg HB 28–28 (12–15)
Skjern: Jesper Konradsson 4, Jonathan Stenbäcken 1; Ålborg: Jonas Samuelsson 3, Felix Claar 3, Lukas Sandell 2.