Ålborg säkrade Supercupen – 15 svenskmål i titelkampen

Felix Claar och Ålborg HB vann Supercupen. Foto: Aalborg Håndbold

Ålborg HB startade titelracet tidigt och satte in stöten i Supercupen på herrsidan. Uppstickaren Mors-Thy hängde med halva vägen innan tempot tog ut sin rätt och Ålborgs succéspelare kunde dryga ut skoningslöst.

Säsongens första stormatch stod på schemat i Danmark. Även om Supercupen, mellan ligasegraren och cupvinnaren, inte smäller lika högt som senare tillfällen är det alltid något visst att triumfera och visa kapacitet redan i augusti.

Ålborgs bästa målskytt i cupvinsten var Buster Juul (sex mål) men OS-deltagarna Felix Claar och Lukas Sandell var inte långt efter. Emil Hansson slog till tre gånger för Mors-Thy, men fick svårt mot Mikael Aggefors när Ålborg menade allvar efter paus.

Det var tredje gången i rad som Ålborg vann Supercupen. Kristian Bjørnsen och Aron Palmarsson var med i det förstärkta laget som satsar vidare i danska ligan och Champions League den närmaste tiden.

Damfinalen mellan Odense HB och Viborg HK gick hela vägen till straffar. Väl där prickade Viborg ribban två gånger och behövde sina övriga tre nätkänningar för att kunna jubla.

Emma Friberg spelade en roll mellan stolparna fram till straffläggningen, då Anna Kristensen kom tillbaka som matchvinnare för det gröna laget. Martina Thörn i Odense fick färre chanser än Althea Reinhardt att ändra förloppet med räddningar.

Ålborg HB–Mors-Thy HB 33–25 (15–14)
Ålborg: Felix Claar 5, Lukas Sandell 4, Jonas Samuelsson 2; Mors-Thy: Emil Hansson 3, Axel Franzén 1.

Odense HB–Viborg HK 35–36 e. str. (33–33, 16–19)