Aalborgs succetränare Stefan Madsen lämnar efter säsongen

Stefan Madsen. Foto: Aalborg Håndball

Efter mer än tio år i klubben, lämnar nu Stefan Madsen Aalborg. Han tillbringade sina sista fem och ett halvt år som huvudtränare och gjorde det med bravur.
– Stefan är utan tvekan den mest framgångsrika tränare i klubbens historia, säger Aalborgs klubbdirektör, Jan Larsen, till deras hemsida. 

I Aalborgs resa mot toppen av europeisk handboll har Stefan Madsen haft en avgörande roll. Han har säkrat klubben tre danska mästerskapstitlar, två cuptitlar och ledde laget förra säsongen till Champions Leagues finalspel. Men nu lämnar han.

– Efter den period som just avslutades med flera viktiga matcher har jag därför, efter samråd med min familj, valt att efter sommaren prova på något nytt. Var beslutet kommer att ta mig är ännu inte klart, säger Madsen till Aalborgs hemsida. 

Aalborg leder just nu den danska ligan och är på god väg att säkra en topp två-placering i Champions League-gruppspelet, och därmed även en plats i kvartsfinalerna.

– Det finns inget jag hellre skulle vilja göra än att avsluta min tid i Aalborg Handboll med ännu ett dansk ligatitel, samt förhoppningsvis en plats i Final 4 i Champions League, så jag kommer att göra allt för att avsluta på bästa möjliga sätt, säger Stefan Madsen.

Klubben har för tillfället fyra svenskar i truppen, och kommer även ha det nästa säsong, när Jesper Nielsen byts ut mot Felix Möller. Och vem som kommer vara tränare då är ännu inte bestämt.

– Följt av detta beslut, har vi omedelbart börjat sökandet efter en ny chefstränare, säger Aalborgs klubbdirektör Jan Larsen till Aalborgs hemsida. 

Källa: Stefan Madsen stopper i Aalborg Håndbold til sommer