Aalborg överväger att inte ha norska spelare framtiden

Sander Sagosen. Foto: ZPRP/EHF

EM i Polen är över sedan länge, men den brutna hand som norrmannen Sander Sagosen, till vardags i Aalborg Håndbold, ådrog sig under mästerskapet upprör fortfarande.
– Jeg overveie kraftig om vi kan ha norske landslagsspillere i klubben, hvis det er på den måten man behandler klubber på, säger Aalborgs direktör – Jan Larsen, till norska NRK.

Det var i sista matchen i mellanrundan mot Frankrike som Sagosen bröt ett ben i sin högra hand. Trots skadan vad 20-åringen fast beslutsam om att spela de två kvarvarande matcherna i EM och norska landslaget valde att mörka skadan för att motståndare inte avsiktligt skulle förvärra den. Därmed valde också Norge att inte informera Sagosens klubb – Aalborg Håndbold, om skadan.

När EM var slut och Sagosens hand undersöktes ordentligt visade det sig att han skulle behöva vila fyra veckor för att skadan skulle läka. Eftersom Aalborg inte informerades om skadan i tid, hann de heller inte hitta en ersättare innan transferfönstret stängdes.

Det fick Aalborgs direktör – Jan Larsen att rasa. Aalborg skickade in ett klagomål till EHF vilket det norska handbollförbundet nu svarat på.

– Vi føler vi har gjort det vi føler er riktig. Vi har etter beste evne forsøkt å gi et godt svar, selv om vi mener saken er komplisert og vanskelig. Så får vi se hva de svarer, säger generalsekreterare Erik Langerud till NRK.

Larsen var dock inte nöjd med svaret:

– Det er bare fordi vi sendte en klage til EHF, at de nå reagerer. Og jeg synes faktisk ikke vi har fått en unnskyldning. Dette er ikke hva vi forventer av det norske håndballforbundet.

Larsen fortsätter:

– Jeg har snakket med mange andre klubbledere i Europa, og de har aldri opplevd lignende, og synes det er helt grotesk. De frarøvet oss en mulighet til å hente en erstatning, og bør være store nok til å komme med en uforbeholden unnskyldning, og si at de ikke skal gjøre det igjen. I stedet rettferdiggjør de seg selv rundt hvorfor de gjorde det. Det er rystende.

Larsen går gå långt att han nu menar att klubben överväger att inte köpa norska spelare i framtiden.

– Jeg overveie kraftig om vi kan ha norske landslagsspillere i klubben, hvis det er på den måten man behandler klubber på. Hvis dette kan skje igjen, mener jeg det er helt grotesk. De bør si at de gjorde en feil, og ikke vil gjenta den, påpeker Larsen, som hevder han selv ringte håndballforbundet flere ganger, uten å få svar.

Källa: www.nrk.no & sport.tv2.dk