Aalborg med Aggefors finalklara i Danmark

Mikael Aggefors. Foto: www.aalborghandbold.dk

Då kan vi räkna in en svensk guldmedalj denna säsong i danska ligan då Aalborg ikväll säkrade finalplatsen där de möter Skjern den närmaste tiden.

Aalborg tog ikväll emot regerande mästarna Bjerringbro-Silkeborg i det danska slutspelet. En glödhet semifinal som drog över 5 000 åskådare till Gigantium Arena, Aalborg.

Hemmalaget bars fram till seger och efter en lysande andra halvlek vann de med 31-23. Sander Sagosen är i magisk form och gjorde ikväll 10 mål. Det innebär 2-1 i matchserien och finalklart för Aalborg som vann grundserien men som var farligt nära att missa semifinal.

I finalserien, som spelas bäst av 3 matcher, möter de Skjern. Det innebär alltså att en blågul spelare tar en guldmedalj i danska ligan då vi ju har Mikael Aggefors i Aalborg och Markus Olsson i Skjern.

Det blir en härlig finalserie som spelas 25 maj, 28 maj och 5 juni där Aalborg har hemmaplansfördel i en eventuell match tre.

Aalborg – Bjerringbro-Silkeborg 32 – 23 (11-9)

Aalborg
Sander Sagosen 10, Simon Jensen 5, Janus Smarason 4, Buster Juul 4, Martin Larsen 3, Tobias Ellebaek 3, Patrick Wiesmach 2, Magnus Saugstrup 1

Bjerringbro-Silkeborg
Nikolaj Nielsen 8, Kristian Orsted 4, Stefan Hundstrup 3, Michael Knudsen 3, Allan Damgaard 2, Nikolaj Markussen 2, Jacob Lassen 1

Källa: Europamester.dk