Viktig seger för NFH – som hänger med i toppen

Angelica Wallén. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Efter två raka förluster i den danska ligan fick Nyköbing Falster ordning på spelet mot Randers HK. NFH vann med 31–23 och ligger fyra i ligan.

Det har inte varit en spikrak ligasäsong för NFH och visst är det tydligt att laget får kämpa betydligt mer för sina mål när Johanna Westberg inte har spelat. De två senaste förlusterna i ligan har säkert svidit rejält för NFH, men mot Randers gjorde laget jobbet och kunde åka hem med en fin tvåpoängare.

Matchen var intressant av flera anledningar: NFH jagar toppen, Randers försöker undvika nedflyttning och så kryllar det av svenska spelare i lagen.

I hemmalaget gjorde Jamina Roberts en assist medan Julia Eriksson gjorde ett mål samt två assist. Martina Thörn stannade på fina 38 i räddningsprocent och var kanske den spelare som höll Randers kvar i matchen. Hos NFH gjorde Emelie Westberg fyra mål, Anna Lagerquist tre och Angelica Wallén två.

Det ser fortfarande tufft ut för Randers som ligger tia i ligan, dock med flera lag och en hel del poäng emellan sig själva och jumboplacerade Ålborg. För NFH lever hoppet om att nå andraplatsen.