Viborg kämpade mot övermakten

Carin Strömberg. FOTO (arkiv): PL-photo.dk

Efter två matcher under normal prestanda, tvåsiffrigt på efterkälken mot NFH och oväntat pisk av Århus, var pressen på Viborg HK i tisdagsmatchen. Spelet lossnade visserligen, men för sent och mot för bra motstånd, Team Esbjerg vann med 29–26.

Viborg tog med sig Team Esbjerg i en stressig start där individuella misstag avlöste ramträffar – framförallt för hemmalaget.

Esbjerg var ensamt om att hitta nät i sex minuter, medan Viborg kämpade med att höja sin tidigare lägstanivå.

Niometersspelarna samarbetade dåligt, anfallen blev för statiska. Carin Strömberg fick lämna planen med övriga kedjekamrater när Viborg satsade mer på snabbhet i reduceringsjakten.

Förändringen blev lite av den önskade. Hemmalaget rörde både fötter och handleder bättre och gick direkt på mål, fyra måls underläge blev två i paus.

Viborgs driv och kraft höjde matchkvaliteten. Esbjerg behöll ledningen med distinkt skytte från Line Jørgensen och passningsspel som vände bort försvaret.

Clara Monti Danielsson kompletterade kraftpaketet Vilde Mortensen Ingstad med spärrar i korta men effektiva perioder. Matchens andra svenska spelare, Strömberg fick slita mot den norska linjespelaren och när Viborg på nytt hamnade en bit från målet.

I en sista satsning punktmarkerade de grönklädda gästernas speluppläggare och stoppade inspelen, kom så nära kvittering som en målvaktsräddning av Sandra Toft.

Bättre igång men alltjämt poänglöst kan vara ett svårtuggat slutomdöme. Viborg visade i det minsta moral för att kunna lämna bottenskiktet.

Viborg HK–Team Esbjerg 26–29 (13–15)

Viborg: Carin Strömberg 3.

Esbjerg: Clara Monti Danielsson 2.