Trine Mortensen lämnar Sävehof för Herning-Ikast

Sävehofs Trine Mortensen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Den danska vänstersexan Trine Mortensen har skrivit på för den danska toppklubben Herning-Ikast inför nästa säsong. Hon lämnar Sävehof under sommaren.

Sävehof presenterade Olivia Mellegård tidigare i veckan och nu meddelar Herning-Ikast att de värvar Trine Mortensen, som spelar på samma position. Den danska vänstersexan Mortensen kom till Sävehof 2019 och har varit en notorisk målgörare för klubben. I Herning-Ikast kommer hon att ersätta Naja Nissen, som i sin tur vill utomlands.

– När Naja önskade att avbryta sitt avtal för att fullfölja sin utlandsdröm, var Trine en av de första jag kom att tänka på. Hon har utvecklats riktigt mycket i Sävehof och är den näst mesta målgöraren för dem i Champions League, så jag gläder mig mycket till att se henne i Henring-Ikast Håndbold och i den danska ligan. Trine är en god avslutare och jag är säker på att hon blir ett positivt inslag i truppen, där hon kommer att utgöra en duo tillsammans med Emma Friis, säger Herning-Ikast ordförande Daniel Grønhøj på klubbens hemsida.

Trine Mortensen ser fram emot att återvända till Danmark.

– Jag är otroligt tacksam för att jag kommer att bli en del av en professionell och ambitiös klubb som Herning-Ikast. Jag gläder mig till att komma hem till Danmark och spela i den danska ligan och förhoppningsvis kämpa om titlar, säger hon.

I Herning-Ikast blir hon lagkamrat med svenskarna Emma Lindqvist, Jessica Ryde och Tyra Axnér.