Tre svenskar i veckans lag i Danmark

Marcus Dahlin, Mors-Thy. Foto (arkiv): Mors-Thy Håndbold

Det blev hattrick för de svenska herrarna i veckans lag i Danmark. Andreas Flodman, Marcus Dahlin och Lukas Karlsson togs alla ut efter starka insatser i omgång 21. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tillsammans stod den svenska trojkan för 24 mål den gångna omgången i danska högstaligan. Ändå lyckades bara en av svenskarna vinna sin match.

Vi börjar med segraren, Lukas Karlsson. Den rutinerade mittnian satte åtta mål och slog fyra assist när hans Ribe-Esbjerg bortavann över Sönderjyske i slutspelsstriden med 29-27.

Sen till förlorarna där Marcus Dahlins torsk med Mors-Thy borta mot Lemvig måste gjort ondast. Högernian slängde in tvåsiffrigt när han gjorde tio mål för Mors. Dessutom hittade han två assist. Men det räckte bara till en uddamålsförlust i bottenmötet med Lemvig och Dahlins gäng är fast på nästjumboplatsen.

Längst ifrån segern var Andreas Flodman och KIF Kolding. Men det var inte på grund av 26-årige högersexan Flodman. Svensken var målbäst i Kolding tillsammans med Andreas Vaever, som båda gjorde sex mål, när KIF föll hemma mot Skjern med 23-29.

Omgångens lag Danmark:
Målvakt: Emil Nielsen, Skjern
Vänstersex: Magnus Bramming, Holstebro
Vänsternio: Oliver Nöddesbo Eggert, Sönderjyske
Mittnio: Lukas Karlsson, Ribe-Esbjerg
Linje: Bjarte Myrhol, Skjern
Högernio: Marcus Dahlin, Mors-Thy
Högersex: Andreas Flodman, KIF Kolding

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here