HTH-ligan onsdag: Ryde-magi på straffar, Köpenhamn med knapp bortaseger

Jessica Ryde. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

När Herning-Ikast bemästrade Ajax Köpenhamn stod Jessica Ryde hela matchen för hemmalaget. Hon förvaltade förtroendet väl och glänste särskilt med sinnesnärvaro på straffarna. Fyra av sex försök från sju meter stoppades av den svenska keepern.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Herning-Ikast-segern, 29–18 var aldrig i fara. I synnerhet sedan Ryde dominerat öga mot öga med bortaskyttarna. Hon räddade dessutom nästan av hälften av skotten totalt sett.

Tabellåttan Viborg i hemmahall blev en vansklig uppgift för fyran Köpenhamn. Totalt 15 svenskmål från gästerna, flest av Hanna Blomstrand med sex fullträffar var dock en bra hjälp på vägen. Emily Sando stod starkt för bortalaget, Johanna Bundsen sliter med sviterna efter hjärnskakning och har inte varit aktuell för match efter EM.

Viborg med tvåmålsskytten Carin Strömberg går bättre i Europa och är klart för kvartsfinal i EHF-cupen, Det gröna laget bör kunna höja sig också i den lokala ligan, 31–33 innebar den fjärde raka förlusten mot danskt motstånd.

Nykøbing Falster stannade till i Holstebro mellan två uppgifter i Europa och försäkrade sig fortsatt om andraplatsen med solklara slutsiffrorna 25–17. En otäck knäskada på japanska målsprutan Ayaka Ikehara överskuggade segern rejält.

Kantspelaren, som gjort drygt tio procent av NFH:s mål under säsongen missade slutspelet ifjor när ledbandet gick av. Korsbandsskada var den första tråkiga tanken när Ikehara fick ett smärtfyllt slut på onsdagsmatchen – och säsongen?

– Vi fruktar det värsta, sade tränaren Jakob Larsen till TV2.

Serieledarna Odense har fortfarande en obruten segerrad. Men det var nära att Skanderborg kunde skrälla och sno en pinne eller när Odense bjöd in hemmalaget i matchen efter paus. Mette Tranborgs 28–27 ordnade ändå 19:e raka och en lättnadens suck i Odense.

HTH-ligan 30 januari
Herning–Ikast HB–Ajax Köpenhamn 29–18 (18–11)
TTH Holstebro–Nykøbing Falster HK 17–25 (9–14)
NFH: Angelica Wallén 4, Anna Lagerquist 4, Emelie Westberg 2.
Ringkøbing HB–Team Esbjerg 24–29 (9–15)
Skanderborg HB–Odense HB 27–28 (13–18)
Viborg HK–Köpenhamn HB 31–33 (17–21)
Viborg: Carin Strömberg 2, Hanna Blomstrand 6, Jenny Alm 5, Linn Blohm 4.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here