Team Esbjerg segrade i första finalen

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Team Esbjerg har guldet i egna händer.
Det sedan de vunnit den första finalmatchen.
På lördagen besegrades Herning-Ikast med 28-20.

Det var inte bara SM-finalerna för herrar som drog igång under lördagen. I Danmark spelades under eftermiddagen den första finalmatchen mellan Team Esbjerg och Herning-Ikast Håndbold.

Favorittippade Team Esbjerg höll också för trycket i den första matchen på hemmaplan. Lagen följdes åt fram till 7-7 men därefter gick Team Esbjerg ifrån och i halvtid var ledningen 15-9.

Gästande Herning-Ikast kröp förvisso närmare i andra halvlek, och det skilde faktiskt bara tre bollar vid läget 23-20. Team Esbjerg avslutade dock urstarkt och gick ifrån till 28-20 – och knep segern i den första finalen.

Allt var dock inte guld och gröna skogar för hemmalaget. När tre minuter återstod tvingades landslagsmålvakten Sandra Toft till hjälp för att kliva av planen, efter att ha fått smärtor. Enligt danska TV2 är det oklart vad som egentligen hände med målvakten.

Nästa final spelas på tisdag och Herning-Ikast måste då bryta en dyster trend – för att få till en tredje och avgörande match. TV2 uppger nämligen att Team Esbjerg nu har elva(!) raka segrar mot finalmotståndaren.

Två svenskor fanns med i finalen. I segrande Team Esbjerg hör som bekant Clara Monti Danielsson hemma medan Jessica Ryde är en del av Herning-Ikast.