Svenskor kan tvingas lämna sin klubb

Nathalie Hagman, VM 2015. Foto: Sören Eriksen

Team Tvis Holstebro kommer att reducera sin budget med 1 miljon DDK, ca 1,2 miljoner SEK, till nästa säsong. Konsekvenserna blir att klubben med största sannolikhet blir av med ett antal spelare. Anledningen till beslutet är att klubben inte nått upp till de budgeterade intäkterna.

– Det är verkligen inte något som vi gör med glädje. Men vi måste anpassa vår sportbudget till klubbens intäkter. Allt annat är oansvarigt. Vi har med våra sponsorer och aktieägare en skyldighet att driva företag i ekonomisk balans, och vi har för avsikt att leva upp till, säger Jörgen Hansen, vd för TTH i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Trots hårt arbete under flera år har TTH inte lyckats öka intäkterna i en sådan grad att det är möjligt att driva de två bästa lagen i de inhemska ligorna. Den reducerade budgeten drabbar först och främst klubbens damlag, men ambitionen från klubbens sida är fortfarande att ha lag representerade i den högsta ligan för både herrar och damer.

– Vi vill inte kasta in handduken. Men vi har nog nått vår högsta omsättning här på Nordjylland och har inte under de senaste säsongerna lyckats öka intäkterna, säger Jörgen Hansen och fortsätter:

– Det nya målet är att stabiliseras i ligan och utmana de åtta bästa. Vi kommer på damsidan att se oss själva mer som en utvecklingsklubb med en engagerad och hårt arbetande träningsmiljö, som vi hoppas kommer att vara så attraktiv att vi återigen kan utveckla och forma landslagsspelare som Kristina ”Mulle” Kristiansen, Sandra Toft, Louise Burgaard och Cornelia Groot.

TTH vann förra säsongens upplaga av EHF-cupen och i klubben spelar tre svenskor; Nathalie Hagman, Jamina Roberts och Linn Blohm.