Svensklaget fick upp hoppet men Midtjylland höll undan

Första halvlek innehöll stor show av FC Midtjyllands ledargestalt Veronica Kristiansen. Serieledarens downperiod i andra var oväntad, Randers HK tog plats i dramat men brände de få kvitteringschanserna.

Sex bollar, 9-15 på tavlan var avståndet halvvägs mellan ett av de danska CL-lagen och ett mittengäng i den förvisso tajta tabellen.

Lika rimligt som välförtjänt, medan FCM satte kombinationsspelet och skapade luckor mot ett glest försvar hade Randers varken farten eller samarbetet framåt för att hänga med målmässigt.

Skillnaden till halvtid var större än en spelare men det gick inte att blunda för Veronica Kristiansens betydelse med sju egna fullträffar.

Stine Jørgensen som styrde spelet förra året är fortfarande snäppet viktigare som enskild spelare för sitt nya lag Odense. Norska landslagsspelaren Kristiansen spelade ändå med full form, gjorde det enkla och rätta i ständiga aktioner rakt på mål i en insats som också tog över ledningen i skytteligan från Jørgensen.

Bara ett mirakel hade kunnat rädda Randers. Ett bra försök började med Martina Thörn som tog över mellan stolparna och stängde igen i sju minuter.

Hemmalaget hade fortsatt svårt att vässa spetsen framåt. Clara Monti Danielsson med fem mål och gott jobb till flera straffar vägrade ge upp hoppet och långsamt kröp Randers närmare.

Gång på gång ger matcherna mellan Danmarks bästa lag stora scenförändringar och jämna upplösningar.

På tisdagskvällen fick Randers dubbla kvitteringschanser i samma anfall i näst sista spelminuten.

Sabine Englerts räddning och säkra straffskytten Daniela Gustins stolpträff från kanten stängde för spänningen som plötsligt blommat upp efter paus.

Segern tar Midtjylland till ensam serieledning, skuggorna Köpenhamn och Esbjerg möts på lördag i förhoppning att tangera poängskörden.

Randers HK–FC Midtjylland 20–22 (9–15)