Snyggt farväl för Martina Thörn – Randers klarade kvalet

Martina Thörn, här i Randers HK. Foto: Brest Bretagne.

Randers HK slipper sluta säsongen i ovissa playoffmatcher. Svensklaget tog sista chansen i kvalserien, plockade två poäng och skickade Ajax Köpenhamn till dramat som återstår. Martina Thörn vaktade målet alert i sin finaluppgift för klubben.

Så mycket annat än en bedrövlig säsong lär knappast summering och utvärdering landa i för Randers. Slitiga skadebekymmer och problem med samspelet hämmade det forna storlaget, de danska mästarna från 2011 och 2012 fick ta omvägen via kval för att säkra kontraktet.

Pressen var också helt på Randers inför omgång fyra av fyra. Minst en poäng var ett måste för att passera huvudstadslaget Ajax som fick stå bredvid och följa händelseutvecklingen mellan det blåa laget och Ålborg.

Randers lyckades, klev om i andra halvlek och såg till att den sista omgången också blev den sista kvällen med gänget. För Martina Thörn som har klart med spel i Århus United framöver. Inte minst för Camilla Dalby som agerade klubbklippa in i mål efter 13 säsonger och 1 554 mål.

De sista fyra under ondagskvällen placerade hon in bakom Emma Friberg som tidigare förlängt sitt kontrakt med Ålborg. Utespelarduon, Julia Eriksson och Jamina Roberts tar nya tag i Randers nästa säsong.

Kvalserien
Randers HK–EH Ålborg 32–29 (15–17)
Randers: Jamina Roberts 3, Julia Eriksson 3.
Silkeborg-Voel–Skanderborg HB 34–28 (14–12)
Tabellen: Silkeborg-Voel 10p, Randers 5p, Skanderborg & Ålborg 4p, Ajax Köpenhamn 3p.