Semifinalklart i danska ligan

Emma Friberg. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Danska ligan rullar på och nu står det klart vilka lag som möts i semifinal. Precis som vanligt kommer vi att få minst en svensk spelare i final.

Samtliga lag har spelat sex matcher vardera under slutspelet och i slutändan var det ganska tydligt vilka fyra lag som var bäst. Det innebär nu att vi har klart med vilka fyra lag som kommer att göra upp om titeln.

Så här ser semifinalparen ut:

Herning-Ikast – Viborg HK
Odense Håndbold – Team Esbjerg

Herning-Ikast, med Jessica Ryde som en av seriens bästa målvakter, tar alltså emot Viborg HK med tre svenska spelare i laget. Emma Friberg, Madeleine Östlund och Carin Strömberg kommer att behöva leverera på topp om Viborg ska kunna slå ut favoriten Herning-Ikast.

I den andra semifinalen möts ettan och tvåan från grundserien, räkna därför med en riktig holmgång. Det är svårt att hitta ett lag som får gälla som favorit, men Angelica Wallén och hennes Odense har så klart en god chans att nå final.

När det gäller lagen som krigar för överlevnad avslutade Melissa Petréns och Daniela Gustins Horsens med att besegra Skanderborg. Men det räckte inte – nu väntar kval mot Sönderjyske för att klubben ska kunna hålla sig kvar i högstaserien.