Rumänsk klubb med dansk landslagsrepresentation – eller?

Ann Grete Nørgaard. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Den danska, före detta landslagspelare Ann Grete Nørgaards klubb var övertygade om att deras danska veteran hade tagits ut av det danska landslaget. Problemet? Det var ett missförstånd.

Ann Grete Nørgaards rumänska klubb, SCM Râmnicu Vâlcea, var både stolta och glada när ett e-postmeddelande från Danska Handbollförbundet tickade in i inkorgen under fredagsmorgonen.

I e-postmeddelandet uppgavs att det fanns en möjlighet att det danska landslaget skulle plocka ut danskan till Golden League-turneringen som spelas i slutet av september. Meddelandet, som var på danska, tolkades sannerligen olika från Nørgaards håll, och klubbens håll.

Lugn i stormen

Ann Grete Nørgaards rumänska klubb var övertygade, hon var uttagen i det rödvita landslaget. Nørgaard var på det klara med att så inte var fallet.

”Jag sa ”ja ja, men lugn nu, det är inte en uttagning”. Mediamannen sa ”nej, nej, men det står ju på dessa datum”, säger danskan till danska TV2.

Översättningen var inte smärtfri

Översättningen från Google Translate från engelska till rumänska satt inte klockrent så på fredagsmorgonen gjorde den rumänska klubbens med mediaman ett inlägg på klubbens Facebook-sida, där han gick ut med den glada nyheten, som egentligen inte var en nyhet​​.

”Ann Grete Nørgaard har tagits ut till det danska landslaget nästa månad. Den berömda Golden League-turneringen blir den första turneringen där vår spelare kommer att representera sitt land”, skrev klubben på Facebook.

Danskan tar det med ro

Spelaren själv kunde inte låta bli att skratta åt missförståndet, men hon förväntade sig inte att klubben skulle göra en nyhet om det.

”Det är super, supertrevligt att vara med i snacket igen. Naturligtvis är jag glad för det, men jag vet också mycket väl att det inte är en uttagning.”, säger danskan till TV2.

Ann Grete Nørgaards senaste framträdande för de danska damerna var i OS-kvalet 2016 mot Uruguay. En match där den danska veteranen stod för sex mål framåt.

Källa: TV2