Rivas Toft lämnar Viborg – återvänder till Norge

Mathilde Rivas-Toft och Tina Abdulla. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Mathilde Rivas Toft har varit en viktig spelare för Viborg under två år. Men nästa säsong får laget klara sig utan högernian. Rivas Toft lämnar Danmark och kommer ansluta till Storhamar. 

Två år i Danmark räckte för Mathilde Rivas Toft. Nu är hon redo att flytta hem till Norge igen och förstärka Storhamars trupp nästa säsong.

– Det finns flera anledningar till att jag väljer att återvända hem till Norge. Först och främst kommer Viborg att ha lite andra ambitioner sportsligt nästa år och även ekonomiskt. När Storhamar hörde av sig såg jag det som en bra sportslig möjlighet, dessutom är det i Norge och närmare familjen, säger Rivas Toft till Topphåndball.

Rivas Toft har en fin säsong bakom sig och har varit en viktig spelare i Viborgs trupp. Efter flera bra prestationer har hon blivit invald i ”omgångens lag” vid flera tillfällen.

– Jag har fått mycket självförtroende och speltid, det har varit väldigt roligt. Jag känner att jag har vuxit in i en roll där jag har fått ta mer ansvar än tidigare/förra året och därför har jag vuxit. Det är alltid trevligt att det syns när man gjort bra prestationer, säger Rivas Toft till Topphåndball.

En orsak till att Rivas Toft väljer just Storhamar är att laget spelar i Champions League.

– Att de spelar Champions League för första gången i år är också väldigt roligt. Det gör att fler spelare får testa sig mot de allra bästa och kan utvecklas ännu mer, säger hon till Topphåndball.

Rivas Toft är inte den enda spelaren som lämnar Viborg till nästa säsong. Även Ida-Marie Dahl och Kerstin Kündig kommer testa vingarna i andra klubbar.