Randers vill skjuta upp match – NFH vägrar

Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN

I eftermiddag är det avkast mellan Randers HK och NFH. Randers saknar fyra spelare på grund av att de blivit coronasmittade och vill skjuta upp den redan uppskjutna matchen ytterligare, men NFH säger nej, detta enligt TV2 Sport

– Vi har verkligen bekymmer just nu och då tycker jag att det är synd att NFH inte går med på att flytta matchen så att vi kan spela den på ett rättvist sätt, säger Randers-spelaren Julie Pontoppidan, en av de coronasmittade, till TV2 Sport.

Matchen skulle egentligen ha spelats i onsdags, men sköts upp till lördag. Randers vill skjuta upp den igen eftersom fyra spelare är sjuka, men reglerna säger att minst fem spelare måste smittas innan en uppskjutning kan bli aktuell. Mai Kragballe, en annan av de smittade Randers-spelarna, är irriterad över NFH:s beslut.

– Reglerna säger att klubbarna kan komma överens om ett senare datum och Randers har kommit med flera förslag, säger hon till TV2 Sport.

NFH stöds i sitt beslut av det danska handbollförbundet.

– Vi är säkra på att vi kommer att hamna i liknande situationer fler gånger och om vi inte följer reglerna är vi rädda för att det kommer att bli problem i ligan, säger styrelseledamoten i DHF, Søren Jakobsen.

Matchen har avkast 16:00.

LÄNK: Randers vil have kamp udsat igen – men modstander afviser