Petrén sexmålsskytt i comeback

Melissa Petrén, Horsens. Foto: Anita Kristensen

I slutet av september bröt Melissa Petrén ett finger och har inte spelat match sedan dess. Åtminstone inte förrän lördagens comeback med Horsens Håndbold. Skanderborg vann med 28–21 men Petrén visade klass direkt och blev bästa målskytt i HH med sex fullträffar.

Melissa Petrén imponerade stort under säsongsupptakten då hon var en av den danska ligans bästa spelare. Perfekt för Horsens och härliga nyheter för förbundskapten Tomas Axnér. Men så kom fingerskadan och Petrén har inte spelat match sedan slutet av september.

På lördagen var det dags för comeback när Horsens åkte på tuff bortamatch mot Skanderborg. Hemmalaget var det bättre laget matchen igenom, men med svenska ögon kul att se Petrén, som direkt tog stort ansvar och blev bästa målskytt i Horsens med sex fullträffar. Även Daniela Gustin gjorde ett mål.

I lördagens andra match i den danska ligan körde Viborg över Randers och vann med 41–23. Carin Strömberg gjorde tre mål för Skuru och Madeleine Östlund ett, medan Emma Friberg hade en suverän match i mål med fem skott räddade av 13. Dessutom gjorde Kristin Thorlefsdottir två mål för Randers.

Men matchens stjärna var utan tvekan Viborgs Kristina Jörgensen. Stjärnspelaren gjorde åtta mål samt nio assist och var helt suverän i matchen.

Horsens sladdar i botten av tabellen och ligger näst sist. Randers har häng på slutspelsplats medan Viborg ligger tvåa bakom Team Esbjerg.