Officiellt: Petrén lämnar LUGI – klar för Horsens Håndbold

Melissa Petrén, Lugi HF. Foto: Matilda Ahlberg, Bildbyrån

Nu är det klart – Melissa Petrén lämnar LUGI efter säsongen och flyttar till Danmark. Vänsternian har skrivit på för nykomlingen Horsens Håndbold, enligt Horsens Folkeblad.

– Jag valde Horsens för att kunna ta nästa steg i min handbollskarriär och jag är helt övertygad om att Horsens kommer att hjälpa mig att göra det. Mitt mål med handboll är att hela tiden utvecklas och att spela i de bästa ligorna. Jag har fått ett bra intryck av klubben och tränaren. Det blir en stor utmaning som nykomling i den danska ligan och jag har stora ambitioner med min flytt till Horsens, säger Melissa Petrén till Horsens Folkeblad.

Melissa Petrén flyttade till LUGI från Spårvägens HF inför säsongen 2015–16 och har varit en nyckelspelare i Lundalaget sedan dess. Vänsternian har utvecklats fint varje säsong och under Dragan Brljevics ledning har Petrén gått från att vara en utpräglad offensiv spelare till att bli en tvåvägsspelare av rang.

– Efter många timmars video från den svenska ligan och grundlig research är jag säker på att hon kommer att göra stor nytta för oss. Hon passar bra in i det sätt vi spelar på och jag är säker på att hon kommer att komma in i laget snabbt, säger Horsens tränare Henrik Okkerstrøm till Horsens Folkeblad.

Horsens är nykomling i danska högstaligan nästa säsong efter att laget slutat etta i andradivisionen den gångna säsongen. I Horsens gör Melissa Petrén en annan svensk spelare sällskap, nämligen Märta Hedenquist. Linjespelaren har tidigare representerat bland annat Eslövs IK.

LÄNK: HH henter årets komet i svensk håndbold