Officiellt: Olivia Mellegård klar för Köpenhamn

Olivia Mellegård. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Dansk media rapporterade om övergången redan för ett par veckor sedan – nu är det klart. Olivia Mellegård lämnar IK Sävehof efter säsongen för att spela i Köpenhamn, det skriver den danska mästarklubben på sin hemsida.

– Jag vet inte vad jag är mest glad över med flytten till Köpenhamn. Det blir en ny miljö, en ny liga och ett nytt lag, så det ska bli riktigt spännande. Jag tycker att Köpenhamn har ett intressant och inspirerande spel med ett lag byggt med riktigt bra spelare. Klubben verkar vara familjär och med god sammanhållning, säger Olivia Mellegård till hemsidan.

Olivia Mellegård har dominerat i SHE under flera säsonger och dessutom gjort ett par riktigt starka mästerskap för Sverige. Trots att hon har varit med länge är Mellegård bara 22 år gammal.

– Olivia är en spelare som de senaste säsongerna skaffat sig massa internationell erfarenhet med Sverige och i Champions League med Sävehof. Hon är en mycket allsidig spelare som också har spelat på niometer och täckt upp i mittförsvaret, men hon kommer till oss som kantspelare. Hon är snabb, löpstark och vi tror att vi kan utveckla Olivia ytterligare, säger klubbens tränare Claus Mogensen till hemsidan.

I Köpenhamn blir Olivia Mellegård klubbkamrat med Marie Wall, Linn Blohm, Johanna Bundsen samt Hanna Blomstrand. Mellegård har skrivit på ett treårskontrakt.

– Klubben har redan flera svenska spelare och alla trivs väldigt bra. Det är en seriös klubb med ett bra team runtomkring och en fin arena, så det ser jag fram emot, avslutar Mellegård till hemsidan.

LÄNK: Svensk landsholdsfløj tørner ud for tigrene