Officiellt: Hanna Åhlén klar för EH Aalborg

Hanna Åhlén. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Emma Friberg får sällskap av en ny svensk spelare i EH Aalborg till den kommande säsongen. EH Aalborg har skickat ut ett pressmeddelande där Hanna Åhlén från Skuru IK presenteras.

Hanna Åhlén har varit en tongivande spelare i Skuru IK under många säsonger där framförallt allroundspelet har imponerat. Åhlén har gjort mycket mål, varit duktig på att hitta sina lagkamrater i fina lägen och dessutom presterat på en hög nivå i försvaret.

Men nu tvingas alltså Skuru IK att klara sig utan Åhlén. Det kunde blivit spel i Frankrike, det kunde blivit Tyskland, men det blev Danmark och närmare bestämt EH Aalborg, något den danska klubben skriver i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Aalborg till nästa säsong. Jag tror det kan hjälpa mig att utvecklas och ta nästa steg i min karriär. Jag ser också fram emot att få spela i den danska ligan som jag drömt om sen jag var liten, säger Hanna Åhlén i pressmeddelandet.

I Aalborg blir Åhlén alltså lagkamrat med Emma Friberg, som gjort en fin säsong och belönades med ett nytt kontrakt tidigare under våren.