Officiellt: Daniela Gustin klar för Horsens

Daniela Gustin. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Daniela Gustin kommer inte att spela i tyska topplaget SG BBM Bietigheim kommande säsong. Den svenska landslagsspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Horsens. – Jag valde Horsens eftersom jag tror att det är rätt klubb för mig nästa säsong, säger Gustin till Wagnssonsport.se.

Daniela Gustin stod för en riktigt fin första halva av säsongen, såväl i klubblaget som i landslaget. Under EM imponerade högersexan men skadade tyvärr sitt knä och kommer inte att vara spelklar förrän i september. Nu har Gustin gjort klart med Horsens till nästa säsong.

– Bortsett från att jag vill bo med min pojkvän (landslagsspelaren Hampus Wanne i Flensburg) vill jag spela handboll i högsta ligan i Danmark. Eftersom jag har en korsbandsskada är det viktigt för mig att komma till ett lag där jag kan få mycket speltid och förhoppningsvis bidra med mycket till laget. Horsens är en klubb med något spännande på gång och jag glädjer mig åt att vara med på deras resa, säger Gustin till Wagnssonsport.se.

Martin Klette är Gustins agent och säger så här om landslagsspelarens klubbval:

– Det här blev en bra lösning för Daniela. För första gången på 5 år kan hon och Hampus bo ihop igen, med de mervärden detta innebär för båda, samtidigt som hon kan pendla till Horsens och spela i den danska ligan. I friskt tillstånd tillhör Daniela den internationella toppen och förhoppningsvis kommer hon kunna bidra med sina kvaliteter så fort knäskadan är läkt.

LÄNK: Daniela Gustin till Horsens