Odense värvar landslagsnian från Köpenhamn

Anne Cecilie La Cour Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Transferkarusellen snurrar vidare i Odense. Nu meddelar klubben att man har gjort klart med danska landslagets högernia Anne Cecilie La Cour från toppkonkurrenten Köpenhamn.

Det ser ut att bli fortsatt mer förtroende för Hanna Blomstrand på högerniopositionen i Köpenhamn den kommande säsongen. I Danmark har nämligen Odense lagt beslag på huvudstadens landslagsmeriterade skytt Anne Cecilie La Cour.

26-årige La Cour har gjort 33 landskamper för Danmark men har missat den gångna säsongen då hon varit gravid med, och fött, sitt andra barn. Trots det anar Odense sparkapitalet och värvar in vänstertassen till kommande år.

– Vi är mycket glada för att Anne Cecilie La Cour blir en del av truppen nästa säsong. Vi har varit på jakt efter en duktig skytt på högerniopositionen och det har vi fått i La Cour, säger Odenses direktör Lars Peter Hermansen i pressmeddelandet.

La Cour själv kommer att bli en ny del i en ny trupp där hela 9 spelare kommer in till nästa säsong, samtidigt som 13 spelare försvinner.

– Jag ser mycket fram emot att spela för Odense Håndbold den kommande säsongen och att bli en del av deras riktigt starka spelartrupp och att få arbeta tillsammans med tränarteamet, säger högernian själv på hemsidan.

Innan Anne Cecilie La Cour kom till Köpenhamn 2015 har hon spelat för Silkeborg-Voel KFUM och Viborg HK.