Nytt svenskmöte i Danmark ikväll

Jessica Ryde. Foto: FC Midtjylland

Danska ligan fortsätter ikväll med en riktigt intressant match. Serieledande Midtjylland tar nämligen emot Randers på hemmaplan.

Är man svensk finns det alltid en anledning att hänga med i danska ligan, framförallt på damsidan. Det kryllar av svenska spelare, i gårdagens två matcher var det totalt åtta svenska spelare i spel. I dagens match tar Midtjylland, med målvakten Jessica Ryde, (Linn Blohm är gravid) emot Randers med Martina Thörn, Clara Monti Danielsson och Daniela Gustin i laget. För Martina Thörn blir det dessutom match mot klubben hon lämnade inför säsongen.

Favoritskapet ikväll får ändå Midtjylland som leder ligan efter sex segrar och endast två förluster på åtta matcher. Efter en lite svagare säsong förra året ser man ut att vara på gång i år igen, mycket tack vare spelare som Veronica Kristiansen, som imponerat stort.

I motståndarlaget Randers har det inte varit lika mycket uppåt. Fyra segrar och fyra förluster har det blivit så här långt. Danska ligan är otroligt jämn, men Randers hade nog räknat med några fler poäng än man har spelat ihop.

Kvällens match startar 19:30.