Nycke Groot lämnar Györi – klar för Odense

Nycke Groot. Foto: Györ

Odense går riktigt starkt i danska ligan och ligger etta, tre poäng före Team Esbjerg. Nu har laget gjort klart med ett riktigt prestigenyförvärv till nästa säsong, nämligen Nycke Groot från Györi, det skiver klubben på sin hemsida.

Den nederländska världsstjärnan har skrivit på ett tvåårskontrakt med Odense som börjar gälla från och med nästa säsong.

– Jag är glad över att vara tillbaka i Danmark eftersom jag tidigare har haft en bra tid här. Jag har märkt det senaste året att jag saknar den danska kulturen och även de vänner som jag har fått i Danmark. Jag ser fram emot att bli en del av laget. Odense är en bra och stabil klubb och deras ambitioner matchar mina egna, säger Nycke Groot till hemsidan.

30-åringen har vunnit Champions League med den ungerska storklubben vid två tillfällen. Innan Groot flyttade till Györi spelade hon i danska ligan och närmare bestämt i FC Midtjylland och TTH Holstebro.

– Jag är otroligt glad över att vi har skrivit avtal med en så duktig och rutinerad spelare. Det betyder mycket för vårt lag och det betyder också mycket för våra ambitioner, både nationellt och internationellt, att få en spelare med Nycke Groots egenskaper i truppen, säger Odenses huvudtränare Jan Pytlick till hemsidan.

LÄNK: Odense Håndbold skriver kontrakt med Nycke Groot