Ny tränare i svensklaget Viborg HK – Jakob Vestergaard ersätter Allan Heine

Carin Strömberg. FOTO (arkiv): PL-photo.dk

Viborg HK:s säsongstart liknar ingen annan i domkyrkostaden. Efter fem raka förluster var tålamodet hos den sportsliga ledningen slut. Tränaren Allan Heine får gå, klubben var snabb i vändningarna och har gjort klart med Jakob Vestergaard. 

ANNONS

Vestergaard är välkänd i det gröna laget, var mästartränare med två CL-titlar mellan 2008 och 2011. CSM Bukarest och det tyska damlandslaget är andra uppdrag för Viborg-bon som växlade spår förra året när han blev gymnasielärare.

Viborg HK har köpt loss sin nye tränare från Randers HH:s herrar, Vestergaards närmaste jobb blir att lösa upp knutarna i traditionslaget.

Mentala spärrar som påverkat beslutsförmågan i stunden på planen. Halvtaskigt försvarsspel och en sällsynt oförmåga att peppa varandra till comeback.

Vad anledningen än må vara till att Viborg står med en historisk nolla i poängkolumnen när serien börjar sätta sig har laget iallafall haft riktigt svårt att vända trenden.

Hanna Daglund och Carin Strömberg får inom kort höra en ny röst vid sidlinjen under träning och match.

– Det var styrelsens beslut att sparka Allan Heine på grund av de dåliga resultaten. Man vill att det ska hända något. Och det är vi eniga om att stå bakom som lag, sade Strömberg till Viborg Stifts Folkeblad.

Hon hoppas att förändringen ska bidra med god och välbehövlig energi.

– En bra chockeffekt, förhoppningvis. Men man kan inte förvänta att ett tränarbyte gör det på egen hand. Spelet mot Randers var rätt igenom bedrövligt. Vi spelare måste också ta oss i kragen i arbetet med att vända det.

Jakob Vestergaard kliver in med Susanne Munk Wilbek till helgens EC-matcher.

Länk: VHK-spillerne bakker op om trænerfyring

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here