Nora Mörks tvillingsyster Thea till Köpenhamn

Thea Mörk, Larvik. Foto: Vegard Wivestad Grött, Bildbyrån

Efter en damers massa år i norska Larvik flyttar Thea Mörk till Köpenhamn Håndbold. Vänsterkanten har skrivit på ett treårskontrakt med de danska ligaledarna och ansluter till klubben i sommar. 

ANNONS

Det är egentligen oförskämt att inleda rubriken med ”Nora Mörks tvillingsyster”. Men faktum är att namnet Nora Mörk bär på en enorm tyngd i handbollsvärlden, och även på ett par tvillingaxlar kan tänkas. Men Thea Mörk är ute efter att visa världen vad hon går för, oavsett efternamn, och tack vare det.

— Jag känner inte press för efternamnet. Faktiskt har Noras prestationer bara inspirerat mig till att utvecklas ytterligare, och ja vi är tvillingar, så jag känner också att jag kan göra lite av detsamma som hon kan. Egentligen är jag bara väldigt stolt över vad hon har uppnåt, säger Thea Mörk till danska TV2.

Köpenhamns direktör Janni Möller Thomsen menar att laget värvat Thea på egna meriter först och främst men att man inte är jätteledsna över det kommersiella värdet i namnet Mörk. Men, som sagt, egna meriter, först och främst.

Thea Mörk är 26 år gammal och har vunnit ett stort mormors-vitrinskåp fullt av medaljer från Norge och Larvik. Hon har dessutom flera års erfarenhet av Champions League och är en teknisk spelare, vass avslutare och stark försvarsspelare, förklarar Köpenhamns tränare Claus Mogensen till TV2.

Problemet för norskan, som siktar på att spela till sig en ordinarie landslagsplats, har varit skadorna. De har slängt en hel del grus i maskineriet och är något som måste åtgärdas om 26-åringen ska nå den absoluta eliten. Får hon vara fri från dem är det nog nära att börja flåsa syrran i nacken.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here