NFH fortsätter gräva guld i Japan – två nya importer från Asien

Sakura Hauge och Yui Sunami. Foto: pl-photo.dk

Efter den lyckade värvningen av Ayaka Ikehara fortsätter danska topplaget Nykøbing Falster på det japanska inslaget. Igår presenterades Sakura Hauge och Yui Sunami som nya spelare till kommande säsong.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Nykøbing Falster är i Sverige kända som ett blågult lag, inte bara för tröjfärgerna. I truppen finns den här säsongen Anna Lagerquist, Johanna Westberg, Emelie Westberg och Angelica Wallén. Nu färgas truppen röd och vit, men inte på grund av de danska färgerna.

Det är två japanska landslagsspelare som förstärker till kommande säsong. NFH värvade ju högersexan Ayaka Ikehara förra sommaren och hon blev en succé så nu fortsätter den danska klubben på det inslagna spåret.

Spelarna som ansluter är:

Sakura Hauge, målvakt
31-årig målvakt som har japansk mamma och norsk pappa. Hon är uppvuxen i Bergen och har spelat för Gneist, Nordstrand, Tertnes och numera Vipers Kristiansand. Hon har faktiskt två A-landskamper för Norge, båda mot Sverige i juni 2014. Det blev var sin seger och i den ena kampen blev Hauge utsedd till Norges bästa spelare. Från 2015 spelar hon för Japan och gjorde ett strålande VM 2017.

Yui Sunami, H9
Ett yrväder på högernio som kommer från Hokkoku Bank som vann japanska ligan 2017/18. 26-åringen gjorde 23 mål och 32 assist för Japan i VM 2017

Det är en mycket intressant utveckling att de bästa spelarna från Asien får och tar chansen att spela i Europa.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here