Martina Thörn efter comebacken: ”Tillbaka som handbolls-jag igen”

Martina Thörn, här i Randers HK. Foto: Brest Bretagne.

Målvaktsgisslet med hjärnskakning har hållit Martina Thörn borta från banan. I torsdags kom beskedet att hon friskförklarats, under lördagen skedde den efterlängtade comebacken. – Om jag inte tänker på match eller insats var det helt fantastiskt, säger hon till Handbollskanalen.

– Att få spela handboll igen efter en hårt period, nu är jag tillbaka som handbolls-jag igen, ler Randers-keepern.

Borta mot Skanderborg fick Thörn i tur och ordning ladda för match, ta plats på bänken, dra av sig överdragströjan och hoppa in efter paus. De sista stegen mot en personlig seger och skön känsla.

– Synd att jag inte kunde hjälpa laget att vinna matchen. Men jag tänker inte vara alltför deppig, säger hon.

– Jag försökte njuta, gå in med glädje och jag hade ingen rädsla eller: tänk om. Det betyder mycket, fortsätter Thörn och beskriver de gångna månaderna betydligt dystrare.

– Den första tiden var jag helt i vila, sedan i maj och juni gick det upp och ner hela tiden. Någon enstaka målvaktsträning kunde jag vara med på men inte på riktigt utan att jag fick bakslag. 

Har du fått bra stöd under tiden?

– Ja, men det var också svårt. Jag fick en hjärnskakning i höstas och blev snabbt bra igen. När det hände nu tänkte ingen att det skulle.vara så allvarligt utan att jag skulle kunna vara tillbaka om en vecka.

Vad har du saknat mest från handbollslivet?

– Allt. När jag var som mest dålig kunde jag inte vara nere på träning i hallen, snacka skit eller se laget både vinna och förlora. Det är tufft att vara lite utanför och det blir speciellt med hjärnskakning i långa perioder, säger Thörn.

Hon ser fram emot nästa match, nästa chans att lyfta i träningsmiljön och matchpulsen. 

Målvaktskollegan Mathilde Juncker kan blicka tillbaka på en bra tid i de inledande omgångarna och  triumfen i pokalkvartsfinalen.

– Hon har stått jättebra och det har varit skönt att det inte blivit någon stress. Juncker har verkligen presterat, jag trivs att spela med henne och vi har ett bra samarbete. Sedan kom Stine Broløs in i våras när jag var skadad så jag får inget på silvertallrik, säger Thörn och kan tillåta sig att blicka framåt.

– Jag vill egentligen bara få träningsveckorna att gå, göra träningstimmarna och hoppas att jag för varje vecka närmar mig formen jag hade innan skadan.

HTH-Ligan 6 oktober
Skanderborg HB–Randers HK 25–24 (16–12)
Randers: 
Julia Eriksson 5.
Viborg HK–Herning-Ikast HB 20–20 (9–7)
Viborg:
Carin Strömberg 3.