Marit Malm Frafjord gör comeback i Team Esbjerg

Marit Malm Frafjord. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Efter två OS-guld, VM-titel och tre triumfer i EM satte Marit Malm Frafjord punkt för en strålande norsk karriär och internationellt klubblagspel i våras. Kanske blev saknaden av matchpuls för stor. Mittsexan förstärker nu Team Esbjerg säsongen ut.

Senast syntes 33-åringen i CSM Bukarests färger för ett tungt nederlag under Final Four i Champions League.

Malm Frafjord är också väl bekant med den danska klubbhandbollen. Hon spenderade fem säsonger hos Viborg HK från starten av 2010-talet. Dessutom behöver hon ingen närmare presentation för de flesta av sina nya lagkamrater.

– Jag har spelat ihop med Sandra Toft, Sanna Solberg och Kristine Breistøl under tre säsonger i Larvik og Line Jørgensen en säsong i Bukarest. Marit Røsberg Jacobsen och Vilde Ingstad känner jag från landslaget. Det ger trygghet att känna så många och jag gläder mig mycket åt att återvända till handbollsplanen, säger hon till klubbens hemsida.

Vicemästaren ligger för närvarande fyra i ligan och är aktuella med Final Four i den danska cupen i mellandagarna. Bredvid övriga linjeaktörer, Vilde Mortensen Ingstad och Clara Monti Danielsson ska den supererfarna norskan framförallt ses som en försvarsförstärkning.

– Internationellt är hon bland de bästa på sin position i försvaret. Vi var egentligen ute efter en spelare att bredda med. Men när möjligheten att stärka i toppen uppenbarade sig tog vi den, säger Esbjergs tränare Jesper Jensen till hemsidan.

Länk: Norsk verdensnavn får comeback i Team Esbjerg