Lagerquist gör succé i NFH – kan lämna efter säsongen

Anna Lagerquist. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Anna Lagerquist är inne på sin andra säsong i Nyköbing Falster, vilket även är sista året på hennes tvåårskontrakt med klubben. Den före detta LUGI-spelaren har gjort stor succé i Danmark och i en intervju med folketidende.dk berättar hon att det kan bli en flytt vidare ut i Europa efter säsongen.

– Just nu håller jag alla dörrar öppna och ser vad som händer i både Danmark och utomlands, säger Anna Lagerquist till folketidende.dk.

Lagerquist kom till klubben inför förra säsongen och blev direkt lagkapten. Ett stort ansvar i en klubb som vunnit ligan säsongen före. Första säsongen blev det direkt spel i Champions League och där gjorde Lagerquist väldigt bra ifrån sig. Den här säsongsstarten blev dock inte vad mittsexan hade tänkt sig då sjukdom höll henne borta från spel en längre tid. Men nu är Lagerquist tillbaka i god form och är givetvis en nyckelspelare i NFH.

– Jag trivs väldigt bra i NFH och det har varit bra för mig att få riktigt mycket speltid. Jag trivs med den stora roll jag har i laget, men det är många saker som ska klaffa innan jag väljer var jag ska spela, säger Lagerquist till folketidende.dk.

Kanske blir det en flytt till franska ligan för Lagerquist, den hetaste ligan i världens just nu. Lagerquist får chansen att på allvar visa upp sig för den franska publiken under EM i december.

LÄNK: NFH-streg tøver med forlængelse